Novosti

OPĆINA SVETA MARIJA Lijepa gesta - trenutak radosti s potrebitima - Općina Sveta Marija

OPĆINA SVETA MARIJA Lijepa gesta - trenutak radosti s potrebitima23.12.2017.


Kako Općina Sveta Marija za djecu s posebnim potrebama ne izdvaja nikakva financijska sredstva, najuže općinsko čelništvo ih je odlučilo okupiti na malom druženju. Bilo je to u subotu 16. prosinca u općinskim prostorijama.


Odazvali su se svi koji su mogli, odnosno koji nisu bili spriječeni bolešću ili obvezama. Tamo su ih dočekali općinska načelnica Đurđica Slamek, njezin zamjenik Ivica Kočiš i predsjednik OV-a Dražen Šulj.


Toj djeci su darovali čokoladu i poklon vrijednosti od 1.000 kuna, a kao mali znak pažnje za ovo blagdansko vrijeme da i oni imaju spoznaju da se misli na njih i da im je lokalna sredina spremna pomoći na bilo koji način ukoliko to bude potrebno.


- Lijepo je bilo porazgovarati s roditeljima, čuti njihove probleme i potrebe, ali ponajviše me se dojmila njihova snaga, entuzijazam i optimističnost bez obzira na velike probleme s kojima se nose, riječi su načelnice Slamek.


Inače, Općina Sveta Marija je još za mandata načelnice Marije Frančić počela dodjeljivati božićne darove za djecu s posebnim potrebama pa se kontinuitet nastavlja.


Načelnica Slamek, vezano uz djecu s posebnim potrebama, je dodala: - U mojem proteklom mandatu pokazalo se potrebito financirati pomagače u školi i vrtiću za djecu s posebnim potrebama pa smo započeli s njihovim sufinanciranjem te ove pedagoške godine sufinanciramo za troje djece pomagače u vrtiću za što se po djetetu iz općinskog proračuna izdvaja godišnje oko 10.000 kuna.


Veseli me što se druženje svidjelo i roditeljima te sam obećala da ćemo se družiti i slijedeće godine, poručila je načelnica.


 • NATRAG

  Oglasna ploča


  Prodaje se kuća u Svetoj Mariji
  3. 3. tra '18.
  OGLASNA PLOČA - ARHIVA

  Anketa

  Koliko često posjećujete ovu stranicu?
    Redovito

    Često

    Rijetko