Novosti

Povjerenstvo će birati kandidate za potpore za uređenje nekretnina - Općina Sveta Marija

Povjerenstvo će birati kandidate za potpore za uređenje nekretnina27.12.2017.


Već otprije je poznato kako je Općina Sveta Marija dijeli poticaje za uređenje nekretnina i time pokušati spriječiti iseljavanje i smanjenje broja stanovnika. Poticaji su namijenjeni svima koji su kupili ili naslijedili nekretninu na području općine, a u obzir dolaze i stare kuće koje će srušiti i na njihovu mjestu podići nove. Poticaj za to iznosi 30.000 kuna.


Pravo na njega imaju vlasnici nekretnine uz uvjet da je on ili bračni partner stalno zaposlena osoba najmanje dvije godine bez prekida te da u vlasništvu ili suvlasništvu nema stan, kuću ili vikendicu. Svi članovi uže obitelji korisnika poticaja moraju u roku od dvije godine prijaviti prebivalište na toj adresi i zadržati ga najmanje deset godina. Izuzetak su njihova djeca ako se u međuvremenu osamostale ili osnuju svoje obitelji.


S obzirom na interes, Općinsko vijeće Svete Marije je na svoj petoj sjednici, održanoj u petak 22. prosinca, imenovalo Povjerenstvo za dodjelu poticaja. U njega su ušli predstavnici vlasti i oporbe, a što je dokaz, kako kaže načelnica Općine Đurđica Slamek, da se u Vijeću jednako uvažavaju i poštuju svi vijećnici.


Predsjednik Povjerenstva je Dragutin Peter (HSS) iz Svete Marije, a članovi Andreas Lisjak (MDS) iz Svete Marije i Ružica Mustač (HSS) iz Donjeg Mihaljevca. Oni će razmotriti prijave na natječaj za dodjelu potpora i prema kriterijima utvrđenih posebnom Odlukom predložiti listu korisnika načelnici Općine čija je riječ posljednja.


Valja istaknuti kako je ova sjednica održana u Domu kulture u Donjem Mihaljevcu, a imala je i svečarski karakter jer su uz blagdanske čestitke načelnica Slamek i predsjednik OV Dražen Šulj darivali vijećnike prigodnim poklonima.


 • NATRAG

  Oglasna ploča


  Prodaje se kuća u Svetoj Mariji
  3. 3. tra '18.
  OGLASNA PLOČA - ARHIVA

  Anketa

  Koliko često posjećujete ovu stranicu?
    Redovito

    Često

    Rijetko