Novosti

banner7 banner7 banner8 banner9 banner10 banner11 banner12 banner13 banner14 banner15 banner16 banner19 banner17 banner18 banner20 banner21 banner22 banner23 banner24 banner25 banner26 banner27 banner28 banner28 banner29
DONJI MIHALJEVEC - Službeno je otvoren Obiteljski dom za starije i nemoćne "Ksenija" - Općina Sveta Marija

DONJI MIHALJEVEC - Službeno je otvoren Obiteljski dom za starije i nemoćne "Ksenija"27.11.2021.


U petak, 26. studenoga 2021. godine, svečano je otvoren Obiteljski dom za starije i nemoćne „Ksenija“ u Donjem Mihaljevcu, prvi takav dom na području Općine Sveta Marija. Uz prigodan govor i molitvu, dom je blagoslovio župnik Svete Marije Mirko Pilaj, a otvorenju su, uz vlasnicu Kseniju Bartolić Ban, prisustvovali i članovi njezine obitelji, prijatelji, te načelnica Svete Marije Đurđica Slamek.


– Jako sam uzbuđena i još ne mogu vjerovati da mi se ostvario ovaj san kojeg sam zapravo već duže željela, a sada, nakon godinu i pol rada i truda, uspjeh je tu – rekla nam je vlasnica Ksenija Bartolić Ban.

– Dana 12. studenoga 2021. godine sam dobila rješenje Međimurske županije za otvaranje i 13. studenoga sam već mogla nekoga smjestiti, ali sam prvo htjela službeno otvorenje i posvetu svećenika, da sve bude kako treba – dodala je.


Rekla je i kako dom ima kapacitet za 10 osoba, 7 pokretnih i tri nepokretne. Svi korisnici neće moći doći odmah, jer neki su na rehabilitaciji u Varaždinskim toplicama, ali postoji velik interes i dom će brzo biti popunjen.


Ksenija Bartolić Ban


Čestite i prigodne poklone Kseniji Bartolić Ban uputili su i župnik Mirko Pilaj te načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek, koja je posebno pohvalila prostranost soba i uređenje doma.


Ksenija je naime poštovala europske standarde te je u sobama ostavila i dovoljno prostora u sobama kako bi korisnici mogli donijeti svoje osobne stvari od doma, kao što su stolci, svijetiljke i sl. Napominje kako će iduće godine, u sklopu kuće, složiti i apartman s posebnim ulazom, koji će moći koristiti ili bračni par, ili dvije sestre i sl., a koji će te osobe također moći opremiti prema svom izboru, po želji donijeti i svoj namještaj, pofarbati vrata i sl.


Na otvorenje je došla i Emilija Hajdinjak, majka od Ksenije Bartolić Ban, koja živi i radi u Mariboru i koja je također bila velika podrška svojoj kćeri te joj puno pomogla u građevinskim radovima i unutarnjem uređenju, s obzirom na to da radi u građevinskoj tvrtki kao nadzorni inženjer.

– Jako, jako sam ponosna na svoju kćer! – izjavila je, a tu smo susreli i njezine unuke, odnosno kćeri Ksenije Bartolić Ban, koje su također pomogle majci u ostvarenju njezinog životnog sna, a u budućnosti će joj biti pomoć i u radu samog doma.Ksenijine kćeri Nikolina i Barbara te majka Emilija


Kći Nikolina (21) studira sestrinstvo, a Barbara (18) će završiti i tečaj za njegovateljicu. Nikolinin dečko David (28) radi u Sloveniji u hitnoj službi i također će po potrebi pomagati.


– Naša mama se jako trudila, svi smo pomagali i jako nam je drago što je ostvarila svoj san – rekle su kćeri.


Kseniji je u planu i uređenje parka s visokim gredicama i drvećem u dvorištu s desne strane kuće, koje također pripada vlasnici, a ispred doma već je zasađeno razno bilje, dok je s lijeve strane u izradi šetnica od lavande, jer zna koliko je važno da stariji ljudi imaju lijepi prostor za šetnju i boravak na otvorenom.


Više o Kseniji Bartolić Ban pročitajte ovdje, a pogledajte i fotogaleriju s otvorenja.


 • NATRAG
  banner1 banner2 banner3 banner4 banner5 banner6

  Oglasna ploča


  Prodajem obiteljski grob sa spomenikom u selu svet ...
  26. tra '21.

  Prodaje se zemljište sa šumom - k.o. Don ...
  6. lis '20.

  Prodaje se građevinsko zemljište u Donje ...
  20. sij '20.

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često posjećujete ovu stranicu?
    Redovito

    Često

    Rijetko

  upis