Novosti

banner7 banner7 banner8 banner9 banner10 banner11 banner12 banner13 banner14 banner15 banner16 banner19 banner17 banner18 banner18 banner20 banner21 banner22 banner23 banner24 banner25 banner26 banner27 banner28 banner28 banner29
Obavezno cijepljenje pasa protiv bjesnoće - Općina Sveta Marija

Obavezno cijepljenje pasa protiv bjesnoće3.5.2022.


Ovim putem pozvala bih sve mještane općine Sveta Marija na cijepljenje pasa protiv bjesnoće koje je i dalje obavezno, razlika je tome da li se pas mora cijepiti svake godine ili svake druge, što ovisi o dosadašnjem statusu vakcinacije. Ukoliko netko ima nedoumica oko idućeg datuma cijepljenja neka slobodno kontaktira Veterinarsku ambulantu Donja Dubrava. Dostupni smo na broj telefona: 040/688 - 936; 099 529 8920 (Mateja) ili 098 491 629 (Tonček). 
Uz obavezno cijepljenje pasa provodi se i obavezna dehelmintizacija pasa, odnosno čišćenje pasa (i mačaka) od crijevnih parazita koji su zarazni i za ljude, time štitimo ne samo zdravlje kućnih ljubimaca nego i nas samih, posebno naše djece koja provode vrijeme sa svojim ljubimcima. S time na umu skrenula bih pažnju vlasnike mačaka da se također pobrinu za njihovo zdravlje, posebno zato jer su mačke kao pravi lovci prisutni sve posvuda u našim dvorištima. U asortimanu ambulante imamo preparate protiv nametnika u obliku tableta i ampula. Sa porastom temperatura "aktivirali" su se  i oni drugi nametnici, a to su krpelji, dok sezona buha nikada niti ne prestaje, pa ovim putem podsjećam da i protiv ovakvih nametnika imamo rješenje - ampule, tablete i/ili ogrlice sa produženim djelovanjem.
Svaka promjena vlasništva pasa se mora evidentirati u Upisniku kućnih ljubimaca (lysacan), dakle svako uginuće, prodaja ili nestanak psa se mora prijaviti u nadležnu veterinarsku ambulantu, budući da se psi čipiraju unatrag 10-ak godina skupilo se mnogo pasa koji više nisu "aktivni" ali su još uvijek u sustavu. Stoga molim sve bivše, sadašnje, pa i buduće vlasnike pasa da pravovremeno prijavljuju uginuća i sl. svojih kućnih ljubimaca. Putovnica (plava knjižica koja se dobiva prilikom čipiranja pasa) istih se neškodljivo uklanja. Unaprijed zahvaljujem!
Srdačan pozdrav!
Mateja Padavić, dr. med. vet.
 


 • NATRAG
  banner1 banner2 banner3 banner4 banner5 banner6

  Oglasna ploča


  Prodajem obiteljski grob sa spomenikom u selu svet ...
  26. tra '21.

  Prodaje se zemljište sa šumom - k.o. Don ...
  6. lis '20.

  Prodaje se građevinsko zemljište u Donje ...
  20. sij '20.

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često posjećujete ovu stranicu?
    Redovito

    Često

    Rijetko

  upis