Novosti

banner7 banner7 banner8 banner9 banner10 banner10 banner11 banner12 banner13 banner14 banner14 banner15 banner16 banner16 banner19 banner17 banner18 banner18 banner20 banner21 banner22 banner23 banner24 banner25 banner26 banner27 banner28 banner28 banner28 banner28 banner29 banner29
Ženske snage Općine Sveta Marija: veliki projekti pred realizacijom! - Općina Sveta Marija

Ženske snage Općine Sveta Marija: veliki projekti pred realizacijom!11.8.2023.


Jučer navečer, 10. kolovoza 2023. godine u Domu kulture u Svetoj Mariji održana je svečana sjednica vijeća Općine Sveta Marija. Općina je to koja je tijekom protekle tri godine preživjela projekt aglomeracije i jedna od rijetkih, uz Donji Vidovec, kako je primijetio župan Matija Posavec, u kojem su na čelu Općine dvije žene: načelnica Đurđica Slamek i poredsjednica OV-a Gabriela Jakupek Tokar.


Sjednicu je svečano otvorila upravo predsjednica OV-a Gabirela Jakupek Tokar, naglasivši kako im je svima cilj zadržavanje mladih obitelji u općini jer one znače svjetlu budućnost. Načelnica Đurđica Slamek istaknula je trenutačno najvažnije projekte općine.


ZELENE POVRŠINE, VIDEONADZOR NA GROBLJU, PJEŠAČKO-BICIKLISTIČKE STAZE…


– Najvažniji projekt, mogla bih ga nazvati i stoljetni, je projekt aglomeracije koji je pred samim završetkom i krajem rujna bi se trebao staviti u funkciju i za koji ćemo iz našeg proračuna izdvojiti cca 3,6 milijuna kuna. Da bismo mogli u sanaciju nerazvrstanih cesta morali smo se zadužiti za 8 milijuna kuna, ali to nam je omogućilo da sve naše prometnice asfaltiramo i proširimo te na taj način osiguramo i sigurnost prometa. Usporedno, uređujemo i zelene površine kako bi naša mjesta bila još ljepša i ugodnija za život – rekla je načelnica, dodavši:


– U tijeku je i postavljanje rasvjete i videonadzora na groblju, raspisana je javna nabava za termotehničke instalacije u Domu kulture u Donjem Mihaljevcu, zajedno s ŽUC-om će se poslije Veljke Meše krenuti u izgradnju pješačko-biciklističke staze od DC D20 do Kolodvorske ulice, postavit će se rasvjeta na dijelu LC od DC D20 do LC uz kanal koja ide kraj ribičkog doma u Donjem Mihaljevcu dok se za sljedeću godinu na toj dionici planira izgraditi biciklistička traka. Uređene su mnoge zelene površine, a planiramo još urediti zelenu površinu u Ulici Andrije Habuša u Donjem Mihaljevcu te u Ulici Katarine Zrinski u Svetoj Mariji.


– Pred nama je veliki projekt nadogradnje Dječjeg vrtića „Kockavica“ za koji je trenutno raspisana javna nabava te bi se već ove godine krenulo s radovima, a do kraja sljedeće godine bi se objekt trebao i završiti. Završetkom tog projekta osigurat će se boravak sve naše djece ovdje. Svim Svetomarščanima i Mihaljevčanima gdje god bili čestitam Dan općine i Dan župe. Sve vas goste i uzvanike pak pozivam kaj nam dojdete k meši i na proščenje na Veljko Mešo – rekla je također načelnica.


Prisutne je pozdravio i načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, istaknuvši kako je bitno razvijati suradnju među općinama, posebno po pitanju turizma te da bi svi zajedno trebali raditi na turističkom brendu Donjeg Međimurja.


IDUĆE ŠKOLSKE GODINE SPORTSKA ŠKOLSKA DVORANA


Župan Matija Posavec pohvalio je općinu Sveta Marija i posebno je pohvalio Ivana Barića na volji i želji da u tim godinama bude aktivan u zajednici, Tenu Panić kao buduću Tetu Lizu te predsjednicu Podružnice umirovljenika Sveta Marija Magdalenu Kvakan, koja je nedavno pokrenula i Pjevačku skupinu podružnice. Donio je i dobre vijesti:


– U tijeku je javna nabava za zadnju, treću fazu opremanja škole i sportske dvorane u projektu nadogradnje OŠ Sveta Marija i izgradnje sportske dvorane, te se nadamo da će sve biti gotovo do iduće školske godine!


Sjednicu su nastupima uveličali i Pjevačka skupina Podružnice umirovljenika Svete Marije pod vodstvom Slave Poljak, djevojka prekrasnog glasa Tena Panić iz Donjeg Mihaljevca te izvannastavna skupina „Mali folkloraši“ koje vodi Helena Vadlja.


NAGRADE I PRIZNANJA


Načelnica Slamek i predsjednica Općinskog vijeća Jakupek Tokar uručile su nagrade istaknutim pojedincima.


Priznanje Općine Sveta Marija primio je 93-godišnji Ivan Barić iz Čukovca, kao jedan od najstarijih i najaktivnijih članova Podružnice umirovljenika Sveta Marija (član od 1991. godine) koji se, unatoč godinama, i danas se uključuje u sve aktivnosti koje organizira Podružnica te svojim primjerom pozitivno djeluje na sve članove Podružnice.


– Ovom priznanju se nisam nadao jer živim u Čukovcu, a rođen sam u Svetoj Mariji davne 1930. godine. Zahvaljujem svima koji su me predložili, a ovo priznanje bit će mi poticaj da i dalje budem aktivan u društvenom životu, sve dok me zdravlje služi! – rekao je tom prigodom Ivan Barić.


Zahvalnicu Općine Sveta Marija primili su Fran Fundak za osvojeno 2. mjesto u polufinalu za Donje Međimurje te osvojeno 2. mjesto na 26. Sportskim igrama mladih u šahu za Međimursku županiju u kategoriji U11 (dječaci do 11 godina), Hana Orehovec za osvojeno 1. mjesto u polufinalu za Donje Međimurje na 26. Sportskim igrama mladih u šahu za Međimursku županiju u kategoriji U11 (djevojčice do 11 godina) i Krsto Herc – za osvojeno 2. mjesto u polufinalu za Donje Međimurje na 26. Sportskim igrama mladih u šahu za Međimursku županiju u kategoriji U15 (dječaci do 15 godina).


Novčanom nagradom od 70 eura nagrađeni su učenici OŠ Sveta Marija koji su sve razrede prošli s odličnim uspjehom. To su Mia Bogomolec, Lorena Orehovec, Erik Orehovec, Rina Zvoršec i Abel Goričanec – učenik generacije iz Svete Marije, te Sara Krušić, Lorena Kočiš i Tena Panić iz Donjeg Mihaljevca.


Srednjoškolci s prosjekom ocjena 5.0 nagrađeni su iznosom od 80 eura, a to su: Nikola Mustač, Tin Hertelendi i Gabriel Kvakan iz Svete Marije. Redovni studenti s prosjekom ocjena većim od 4,5 nagrađeni su iznosom od 160 eura: Patricia Pavlic, Nikolina Ban i Vanesa Križaić. Studentica Nikolina Ban primila je i 270 eura nagradu kao dobitnica dekanove ili rektorove nagrade.


Mali znak pažnje primile su i razrednice OŠ Sveta Marija Ivana Lukša Peranec i Marta Stela, kao i pjevačica, ponos ove općine, Tena Panić.


Sjednici su nazočili uz vodstvo Općine Sveta Marija, njezine vijećnike, ravnateljice OŠ Sveta Marija i DV-a „Kockavica“ Gorane Šavore Peter i Maje Jambrešić, župnika Mirka Pilaja, novog doktora Marka Šrajbeka, i načelnici susjednih općina te mnogobrojni ostali gosti, među kojima i saborska zastupnica Boška Ban Vlahek, dožupan Josip Grivec, predsjednik skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Zdravko Kvakan i dr.


 • NATRAG
  banner1 banner1 banner2 banner3 banner4 banner5 banner6

  Oglasna ploča


  Prodaje se kuća sa vrtom u Donjem Mihaljevcu
  19. tra '24.

  Prodaje se kuća sa dvorištem
  1. lis '23.

  Prodaje se zemljište, voćnjak 813 m2 sa ...
  25. tra '23.

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često posjećujete ovu stranicu?
    Redovito

    Često

    Rijetko

  upis