Novosti

banner7 banner7 banner8 banner9 banner10 banner10 banner11 banner12 banner13 banner14 banner15 banner16 banner16 banner19 banner17 banner18 banner18 banner20 banner21 banner22 banner23 banner24 banner25 banner26 banner27 banner28 banner28 banner28 banner28 banner29 banner29
Pjevačka skupina Podružnice umirovljenika Sveta Marija održala svoj 1. koncert! - Općina Sveta Marija

Pjevačka skupina Podružnice umirovljenika Sveta Marija održala svoj 1. koncert!12.8.2023.


U petak, 11. kolovoza 2023. godine, navečer na ljetnoj pozornici u centru Svete Marije održan je prvi koncert međimurskih pjesama Pjevačke skupine Matice umirovljenika Međimurske županije – Podružnice Sveta Marija, pokrenut i osnovan u veljači ove godine na inicijativu predsjednice te podružnice Magdalene Kvakan.


Pod vodstvom dirigentice i voditeljice zbora Slave Poljak, Pjevačka skupina Podružnice umirovljenika Sveta Marija posjetiteljima je pripremila atraktivan repertoar od 20 međimurskih pjesama, koje su dirnule publiku u srce i rijetko tko je prošao bez suze.


– Odlučili smo osvježiti našu udrugu pjesmom te su bračni par Slavica i Andrija Poljak okupili zainteresirane umirovljenike i tako je nastala ova Pjevačka skupina… U ovaj koncert oni su utkali svoje srce i dušu, i posvetili su ga mještanima povodom Dana općine Sveta Marija – pozdravila je na početku sve prisutne predsjednica Podružnice umirovljenika Sveta Marija Magdalena Kvakan, koje je uputila posebne pozdrave i načelnici Općine Sveta Marija Đurđici Slamek koja im je dala veliku podrušku, kao i gostima iz Podružnice umirovljenika Belica.


Publika je bila zabavljena prekrasnim pjesmama tijekom cijelog koncerta. U pauzama između pjevanja, Magdalena Kvakan čitala je prigodne pjesme Svetomarščice Marije Hujs i Čakovčanke Ane Žišković.


Pjevačku skupinu Podružnice umirovljenika Sveta Marija čini 15 umirovljenika i umirovljenica iz Svete Marije u dobi od 63 do 88 godina, od kojih su neki prije pjevali u KUD-u Ivan Mustač Kantor te u crkvenom zboru, a neki su novi, no svi su se odlično uklopili te pjevaju kao dobro uvježban zbor koji postoji već godinama!


Ljudi su to koji ne mogu bez pjesme, a kad ih jednom čujete, vi nećete moći bez njih! Donosimo dašak atmosfere u fotogaleriji i videu.


 • NATRAG
  banner1 banner2 banner3 banner4 banner5 banner6

  Oglasna ploča


  Prodaje se kuća sa dvorištem
  1. lis '23.

  Prodaje se zemljište, voćnjak 813 m2 sa ...
  25. tra '23.

  Kupuje se kuća
  28. ožu '23.

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često posjećujete ovu stranicu?
    Redovito

    Često

    Rijetko

  upis