Novosti

banner7 banner7 banner8 banner9 banner10 banner10 banner11 banner12 banner13 banner14 banner14 banner15 banner16 banner16 banner19 banner17 banner18 banner18 banner20 banner21 banner22 banner23 banner23 banner24 banner25 banner26 banner27 banner28 banner28 banner28 banner28 banner29 banner29
Novim vrtićem i izgradnjom dvorane do sredine idealne za život mladih obitelji - Općina Sveta Marija

Novim vrtićem i izgradnjom dvorane do sredine idealne za život mladih obitelji28.5.2024.


Gradilišta uvijek nose simboliku nade, osobito u Svetoj Mariji gdje se dugo čekalo na izgradnju školske sportske dvorane sve dok Međimurska županija to čekanje nije prekinula preuzimanjem investicije na svoja leđa.


Ukupna vrijednost investicije doseže 1.681.485 eura, a trenutno je u tijeku zadnja etapa radova čija finalizacija uvodi učenike Osnovne škole Sveta Marija u jednosmjensku nastavu jer će u novoj dvorani biti uređene dvije dodatne učionice.


Dosad je obavljen veći dio građevinskih i strojarskih radova, uz priključivanje objekta na plinovod. Izgrađena je plinska toplovodna kotlovnica, te postavljeni radijatori i hidroinstalacije. Da bi se radovi nastavili, župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je početkom godine ugovor s izvođačem radova – tvrtkom Tekeli projet-inženjering iz Murskog Središća, čiji iskusni djelatnici uspješno prate planiranu dinamiku radova.


U tijeku su radovi na stropnoj konstrukciji, nakon čega slijedi postavljanje parketa te bojanje dvorane i uređenje fasade objekta koji će tada biti spreman za opremanje. Po procjeni izvođača posao bi trebao biti završen do početka rujna. Po završetku radova na zgradi dvorane, pristupit će se i uređenju okoliša te sportskih terena.


Međimurska županija je ranije, u prvu fazu izgradnje objekta, uložila 600.000 eura. Dvorana će biti hodnikom povezana sa školskom zgradom te se prostirati na 1.233 m², uključujući prizemlje i kat s tribinama, te dvije učionice, koliko je potrebno za prelazak na jednosmjensku nastavu.


Uz učenike Osnovne škole Sveta Marija, kojih je s područnim odjelom u Donjem Mihaljevcu, trenutno 135, dvoranu će koristiti brojne sportske i druge udruge s područja ove općine i okolice.


Župan naglašava da ova investicija Osnovnoj školi Sveta Marija i cijeloj sredini donosi višestruke dobrobiti te projekt više nije mogao čekati: „Odlučili smo sami dovršiti ovaj posao kako zgrada dvorane ne bi predugo stajala nedovršena te bila izložena propadanju i oštećenjima. Uskoro ćemo osigurati vrhunske uvjete za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture učenicima, kao i prelazak na jednosmjensku nastavu. Nova sportska dvorana podići će kvalitetu života u cijeloj općini Sveta Marija i okolici“, kaže Matija Posavec.


Iduća školska godina, učenicima i djelatnicima OŠ Sveta Marija počet će slavljem u čast otvorenja novog, vrijednog objekta.


Napreduju radovi i na dječjem vrtiću


Koliko je općina Sveta Marija privlačna sredina za život mladim obiteljima govori i porast broja djece u vrtiću koji je postao tijesan. U punom su jeku radovi na dogradnji i rekonstrukciji zgrade općinskog Dječjeg vrtića Kockavica, koje izvode djelatnici Tekeli projekt –inženjeringa iz Murskog Središća.


Na zgradi je podignut kat gdje će se urediti prostrane sobe s mnogo svjetla za boravak mališana i odgojiteljica te proširiti kapacitet ustanova za 40-ero djece, što znači da će vrtić ukupno moći primiti i do 100 mališana. Nakon postavljanja krovišta, izvode se radovi u unutrašnjosti objekta koji bi trebali završiti do 1. rujna, nakon čega slijedi tehnički pregled te opremanje ustanove. Do tada, vrtić privremeno radi u društvenom domu u Donjem Mihaljevcu.


Po završetku zahvata na objektu DV-a Kockavica, omogućit će se prostorni uvjeti, sukladni pedagoškim standardima za pet boravaka, a time i nesmetan rad odgojiteljicama u skupinama. Projekt dogradnje i rekonstrukcije Dječjeg vrtića Kockavica snosi Općina Sveta Marija, koja je sredstva za ovo ulaganje povukla i putem programa Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.


 • NATRAG
  banner1 banner1 banner2 banner3 banner4 banner5 banner6

  Oglasna ploča


  Prodaje se kuća sa vrtom u Donjem Mihaljevcu
  19. tra '24.

  Prodaje se kuća sa dvorištem
  1. lis '23.

  Prodaje se zemljište, voćnjak 813 m2 sa ...
  25. tra '23.

  Anketa

  Anketa:
  Koliko često posjećujete ovu stranicu?
    Redovito

    Često

    Rijetko

  upis